16 Kasım 2012 Cuma

Galatasaray 1-3 KDÇ Karabükspor Maçı Özeti (Video)


Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasının açılış maçında Galatasaray, sahasında Kardemir Demir Çelik Karabükspor'u konuk etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı Karabükspor3-1 gibi net bir skorla kazandı. 

Mücadelede Karabükspor'a galibiyeti getiren golleri 22. dakikada Ahmet İlhan, 35. dakikada Mehmet Yıldız ve 90+1. dakikada İlhan Parlak kaydetti. Galatasaray'ın tek golü 31. dakikada Burak Yılmaz'dan geldi.

Karabükspor'un Kongolu orta saha oyuncusu Lomana Lua Lua'nın yıldızlaşarak Karabükspor'u galibiyete taşıdığı karşılaşma, Galatasaray'ın bu sezon sahasındaki kaybettiği ilk maç oldu. Sarı kırmızılı ekip bu sezon sadece Eskişehirspor'la 1-1 berabere kalarak puan kaybetmişti.

Kardemir Demir Çelik Karabükspor bu sonucun ardından puanını 15'e yükseltirken, Galatasaray 22 puanda kaldı. Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Sanica Boru Elazığspor'la karşılaşacak. KDÇ Karabükspor ise Mersin İdmanyurdu'na konuk olacak.

FELIPE MELO 4 MAÇ SONRA TAKIMDAKİ YERİNİ ALDI

Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, son 4 resmi maça ilk 11'de sahaya çıkan Yekta Kurtuluş'tan formayı geri aldı. İlk 11'deki son maçına UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul'da oynanan CFR Cluj mücadelesinde çıkan Brezilyalı orta saha, Fatih Terim'in bu maçtaki tercihi oldu.

Savunmanın solundaki yerini Albert Riera'ya kaptıran Hakan Balta ise, Kardemir Karabükspor maçında yeniden teknik direktör Fatih Terim'in tercihi oldu. Son maçına ligin 8. haftasındaki Gençlerbirliği karşısında çıkan Hakan Balta, ardından sarı-kırmızılı ekibin yaptığı 5 resmi maçta da forma giyemedi. Albert Riera ise Galatasaray'ın son 10 resmi maçının 9'unda forma giyip, 8'inde ilk 11'de kendisine yer bulduktan sonra, Kardemir Karabükspor maçına yedekler arasında başladı.

11 maçlık cezasını bitiren Engin Baytar ve sakatlıktan kurtulan İsveçli golcü Elmander ise Fatih Terim tarafından yedek kulübesinde görev bekledi.

TRİBÜNLERDE MANCHESTER UNİTED ETKİSİ

Haftaiçi Manchester United'la oynanacak Şampiyonlar Ligi maçının tribünlerde etkisi belli olurken, Galatasaray maça önde basıp pozisyon bulma isteğiyle başladı. Topu kanatlardan getirme arzusunda olan Galatasaray, karşılaşmanın ilk 10 dakikasında basit pas hataları nedeniyle istediği baskıyı kuramadı.

Karabükspor, kazandığı topları kanatlardan hızlı biçimde ya da Mehmet Yıldız'a şişirerek değerlendirmek istedi. Karabükspor savunmadayken İlhan Parlak sağ kanada kayıp orta sahayı 5'lerken, Galatasaray bu kalabalık ve derin orta saha hattını aşmakta zorluk çekti.

POSİZYONLAR ÜST ÜSTE GELDİ

Karşılaşmanın 15. dakikasıyla birlikte üstüste %100'lük gol pozisyonları yaşandı. Galatasaray'ın orta sahada kaptırdığı topta, Lua Lua, savunmanın arkasına sarkan Ahmet İlhan'ı iyi gördü. Kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kalan Ahmet İlhan bu pozisyondan faydalanamadı.

Top oyundan çıkmadan, rakip sahaya hızlı gelen sarı kırmızılı ekip, Burak Yılmaz'la bir poziyon buldu. Burak'ın voleyle kaleye gönderdiği şut, adeta direği yalayarak dışarı çıktı.

KARABÜK BU KEZ GOLÜ BULDU

Galatasaray orta sahasının kaptırdığı top sonrası Karabükspor rakip yarı alana hızlı bir şekilde çıktı. Sol kanattan İlhan Parlak topla birlikte hızlıca ortaya doğru ilerledi. Galatasaray savunma 4'lüsünün dağınık yakalandığı pozisyonda, İlhan Parlak sol kanattan hızlıca içeri kat eden Ahmet İlhan'a ara pasını çıkardı.

Ahmet İlhan pas sonrası Muslera ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahasının sol çaprazından düzgün bir aşırtma vuruş yapan Ahmet İlhan takımını 21. dakikada 1-0 öne geçirdi. 
 
HAMİT'TEN MÜTHİŞ PAS

Golden sonra şaşkınlığı üzerinden atan Galatasaray orta sahada bol bol pas yaparak Karabükspor savunmasının açığını aramaya başladı. Sarı kırmızılı oyuncular daha dikkatli ve güvenli paslaşmaya çalışsalar da Karabükspor birkez daha kaptığı bir topla hızlı çıkmaya çalıştıysa da Galatasaray savunmasının hızlı geri koşmasıyla atak savuşturuldu. 


Karabükspor orta saha hattıyla önemli bir direnç sağlasa da savunma hattı dikkatsizdi. Galatasaray önce savunmadan Dany'nin orta sahanın gerisinden attığı ara pasıyla Eboue'yi ceza sahası içine soktu. Bu pozisyondan dakikalar sonra Hamit'in orta sahanın ortasından Burak Yılmaz'a çıkardığı mükemmel pasla pozisyon buldu. Kaleci Tomic'le karşı karşıya kalan Burak, ustaca bir vuruşla köşeyi gördü ve 31. dakikada Spor Toto Süper Lig'deki 7. golünü kaydetti.

G.SARAY SAVUNMASI SAÇ BAŞ YOLDURDU

Beraberlik golünden sonra topu ayağında tutmayı başaran Karabükspor, Galatasaray savunmasının kademelerdeki büyük hatası nedeniyle golü buldu. Önce Riera'yı, daha sonra Dany'i ekarte eden Lua Lua, Cris'in kademe aralığının çok geniş olması nedeniyle Mehmet Yıldız'ı altıpasın önünde topla çok rahat buluştu. Boşluktan faydalanan Mehmet Yıldız topu rahatlıkla ağlara gönderdi ve beraberlik golünde yalnızca 3 dakika sonra, 34. dakikada Karabükspor'u bir kez daha öne geçirdi.


Sık sık yapılan fauller ve Karabükspor'un oyunu rölantiye alması sonrası maçın temposu oldukça düştü. Duran toplardan pozisyon arayan Galatasaray, ilk yarının uzatma dakikalarında golü buldu fakat, maçın yardımcı hakemi Mustafa Emre Eyisoy ofsayt bayrağını kaldırdı ve orta hakem Tolga Özkalfa bu karara uydu. Karşılaşmanın ilk yarısı da böylece 2-1 Karabükspor üstünlüğüyle sona erdi.

TOP KALEDEN KALEYE GİTTİ GELDİ


Karşılaşmanın ilk yarısında dağınık bir görüntü çizen takımını müdahele eden Fatih Terim, ikinci yarının başında Umut Bulut'u çıkarıp, daha pasör bir oyuncu olan Johan Elmander'i oyuna aldı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı yüksek tempoyla başladı. Burak Yılmaz'ın ceza sahası içerisinde kaldığı pozisyonda karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa "devam" dedi. Bu karar tribünlerden büyük tepki aldı.

Bu pozisyonun devamında Karabükspor yine hızlı bir şekilde geldi. Lua Lua'nın merkezden topla birlikte kaleye yaklaştı. Kongolu oyuncu sol taraftan bindiren İshak'ı gördü. İshak ceza sahasına yerden falsolu bir şekilde iyi kesti. Mehmet Yıldız altıpastan boş kaleye yaptığı vuruşta zoru başardı ve topu auta yolladı.

TOPLA GALATASARAY OYNADI AMA POSİZYONLARI KARABÜK BULDU

Karşılaşma 50. dakikadan sonra rölanti şekilde gitmeye başladı. Galatasaray'ın topla oynama yüzdesi bu dakikalarda %66'ya kadar çıksa da Karabükspor kalesinde etkili pozisyon bulamadı. G.Saray teknik direktörü Fatih Terim 61. dakikada 11 maçlık cezasını bitiren Engin Baytar'ı Hamit Altıntop'un yerine alarak daha hareketli bir orta saha kurmak istedi.

Odağında Kongolu orta saha Lomana Lua Lua'nın olduğu pozisyonlarla rakip kaleye tehlikeli gelen Karabükspor, Ahmet İlhan ve Lua Lua'yla 2 önemli pozisyondan yararlanamadı.

GALATASARAY GOL İÇİN GELİYOR

Fatih Terim, 69. dakikada 3. ve son değişikliğini yaptı. Felipe Melo'yu oyundan alan Fatih Terim, Nourdin Amrabat'ı oyuna aldı. Felipe Melo oyundan çıkarken Fatih Terim'e tepki gösterdi.

Amrabat oyuna girer girmez topla ilk buluşmasında, korner sonrası Karabük savunmasından seken topa yay üzerinden düzgün bir şekilde vurdu, kaleci Tomic topu güçlükle çıkardı. Üstüste korner kullanan ve ceza sahası içinde tehlikeler yaratan sarı kırmızılı oyuncular kaleci Tomic'i ve savunmayı aşamadı. Bu dakikalarda büyük baskı yiyen Karabükspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal Mehmet Yıldız'ın yerine Jugurtha Hamroun'u oyuna aldı.

KARABÜKSPOR UYUTTU, SON DARBEYİ VURDU

75. dakikada Karabükspor kaptığı topla hızlı bir şekilde kontraatağa kalktı. Lomana Lua Lua bir kez daha merkezden topla birlikte rakip kaleye yaklaşırken Selçuk İnan'ın müdahalesiyle yerde kaldıve hakem Tolga Özkalfa sarı kartını çıkardı. Böylece, yıldız orta saha oyuncusu Galatasaray'ın deplasmanda Sanica Boru Elazığspor'la karşılaşacağı maçta cezalı duruma düştü.

Karşılaşmanın son 15 dakikasında maçın temposunu düşüren Karabükspor, kalesinde pozisyona izin vermedi. Uzatma bölümünün ilk dakikasında rakip kaleye bir kez daha hızlı bir şekilde inen Karabükspor, ilk golün asistini yapan İlhan Parlak'ın ayağından bulduğu golle karşılaşmayı 3-1 önde bitirdi.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Tolga Özkalfa, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan

Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Hakan Balta, Hamit Altıntop (Dk. 61 Engin Baytar), Selçuk İnan, Melo (Dk. 70 Amrabat), Emre Çolak, Umut Bulut (Dk. 46 Elmander), Burak Yılmaz

Kardemir Karabükspor: Tomic, Erdem Özgenç, Mabiala, Deumi, İshak Doğan, İlhan Parlak, Yiğit İncedemir, Birol Hikmet (Dk. 81 Hakan Söyler), Ahmet İlhan Özek, Lualua (Dk. 85 Cernat), Mehmet Yıldız (Dk. 72 Hamroun)

Goller: Dk. 22 Ahmet İlhan Özek, Dk. 35 Mehmet Yıldız, Dk. 90+1 İlhan Parlak (Kardemir Karabükspor), Dk. 31 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 23 Erdem Özgenç, Dk. 48 Lualua, Dk. 55 Yiğit İncedemir (Kardemir Karabükspor), Dk. 74 Dany, Dk. 76 Selçuk İnan (Galatasaray)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Açıklama

beko,fiat, fiat freemont, fiat arabaları, araba reklamı, video reklam, isuzu,d max, isuzu d-max, lg kamera, kamera,para, forex, banka, altın, sigorta, ferdi kaza, kasko, poker, online poker, fiat albea, fiat araba modelleri, en iyi fiyat arabaları, freemont, beko, beyaz eşya, basketbol,teb, banka, eft, havale, golf, volkwagen, golf, araba, taşıt

Pages

ADS

Reklam verebilirsiniz